E5 Mode zit in bijzonder zwaar weer. De kledingketen wordt hard getroffen door het coronavirus en maakt al enkele jaren verlies. Als er geen nieuwe investeerders gevonden worden, verliezen 500 mensen hun job.

Betekent de coronacrisis het einde voor de Belgische kledingketen E5 Mode? Het bedrijf kreeg woensdagvoormiddag van de rechter voor drie maanden bescherming tegen zijn schuldeisers, zo werd bekend gemaakt in een persbericht. Eigenaar Frédéric Helderweirt zoekt nieuwe investeerders om de keten te redden. E5 Mode verloor de voorbije twee weken 12 miljoen euro omzet. De keten zat eerder al in de problemen, maar de crisis lijkt de winkelketen helemaal de dieperik in te helpen.

De inkomsten van de keten kelderen sinds de overheid twee weken geleden besliste dat alle winkels dicht moeten . Sinds 16 maart zijn op de manier de 56 Vlaamse en 12 Waalse E5 Mode-winkels dicht. Ze zouden nog tot minstens 19 april toe blijven, en mogelijk zelfs tot 3 mei. De grote vraag is of E5 Mode in de huidige omstandigheden een overnemer kan vinden. 'Het plan om de keten weer financieel gezond te maken was ambitieus, maar realistisch', zegt Frédéric Helderweirt in een persbericht. 'Helaas vraagt een reorganisatie veel tijd en zijn veel inspanningen pas merkbaar na een langere periode.' Helderweirt nam drie maanden geleden de keten over van oprichter Etienne Kaesteker en zijn neef Alexander Talpe.