Het Belgische Duvel Moortgat investeert voor het eerst in een Italiaanse bierbrouwer. Het neemt een belang van 35% in het relatief kleine Birrificio del Ducato. Dat schrijft De Tijd.

De Italianen brouwen verschillende bieren, waaronder ales, stouts en saisons. Met een productie van amper 5.000 hectoliter per jaar, is Birrificio del Ducato een redelijk kleine brouwerij. 

De overname past wel in de strategie van Duvel Moortgat om speciaalbierbrouwers in binnen- en buitenland over te nemen. Zo kocht de brouwer uit Puurs eerder al de Belgische brouwerijen Achouffe (La Chouffe) en De Koninck, en name het in de Verenigde State de brouwerijen Ommegang, Boulevard en Firestone Walker over. In 2015 kocht Duvel Moortgat ook nog de Amsterdamse brouwerij 't IJ.

Birrificio del Ducato wordt daarmee de tiende brouwerij die aansluit in de Duvel Moortgat-familie. Al gaat het niet om een volledige overname: de Belgen nemen een aandeel van 35%, en de oprichters worden aan boord gehouden. Dat meldt zakenkrant De Tijd.

Het had zelfs nummer elf kunnen zijn, als de overname van Tripel Karmeliet-maker Bosteels vorig jaar was doorgegaan. Duvel knapte af op de hoge vraagprijs, en de sectorgenoot werd uiteindelijk overgenomen door biergigant AB InBev.

De overnames leggen Duvel Moortgat geen windeieren: ze droegen in belangrijke mate bij aan de recordomzet die het bedrijf in 2016 boekte. Voor het eerst overschreed de brouwer de kaap van 400 miljoen euro omzet.