Dunkin’ Donuts opende vandaag zijn allereerste Belgische vestiging in Antwerpen, al zorgde dat gisterenavond voor de nodige heisa. Op termijn wil de keten 15 winkels openen in ons land. 

Na maanden wachten is het eindelijk zover: de Amerikaanse keten Dunkin’ Donuts opende vanochtend zijn eerste winkel in ons land. De eer was weggelegd voor Antwerpen waar de keten neerstreek in een pand op Keyserlei 49, de drukke straat tussen het Centraal Station en De Meir. In zijn nieuwe filiaal pakt de keten uit met enkele Belgische specialiteiten. Zijn er onder meer donuts die voorzien zijn van de Belgische vlag, maar zijn er ook pralinédonuts en boterwafeldonuts. In september komt daar bovendien nog een speciale donut voor Antwerpen bij.

Toch verliep de opening niet helemaal vlot. Zo ontstond er heisa rond de openingsactie van de keten. De Amerikaanse donutketen had de eerste 100 klanten die vanaf 7u ’s morgens zouden aanschuiven immers een jaar lang gratis donuts beloofd, of toch minstens een doos per week. Een aanbod dat voor veel fans als muziek in de oren klonk, waardoor een deel van hen dinsdagavond al afzakte naar het nieuwe filiaal om zeker te zijn van hun prijs. Door de overrompeling gisterenavond konden de coronamaatrdegelen echter niet meer gegarandeerd worden, waardoor de politie besloot dat de keten zijn prijzen gisteren al moest uitdelen in plaats van vandaag, zodat de menigte terug naar huis kon keren. De gelukkigen konden zich dus al registreren en vandaag hun donuts komen ophalen, al zorgde dat voor een wrange nasmaak bij de klanten die deze ochtend nietsvermoedend aan het aanschuiven waren. Toch hoeven fans van de donutketen niet getreurd te zijn: iedereen die de app downloadt, krijgt deze maand een gratis donut en drankje. 

Hoewel de aftrap nog maar pas is gegeven in Antwerpen, heeft het bedrijf grootse plannen voor België. Zo komt er in augustus nog een filiaal in Wijnegem Shopping en zouden er op termijn 15 winkels openen in ons land. Wereldwijd heeft de keten in totaal 12.000 vestigingen in 45 landen.