Dirk Van de Walle wordt Country Director Benelux bij drankengroep Spadel. Hij stond al aan het hoofd van de Belgische organisatie en krijgt er daar nu de verantwoordelijkheid voor de Nederlandse markt bij.

De verandering vindt plaats als gevolg van het vertrek van de huidige directeur Nederland Stefan De Clercq, die op 1 juni het bedrijf verlaat. Er is dus geen sprake van andere integraties of fusies van entiteiten, verduidelijkt woordvoerder Jean-Benoît Schrans. “Dirk Van de Walle neemt Nederland erbij als bevoegdheid, maar de Nederlandse en Belgische entiteiten blijven afzonderlijk werken zoals vandaag het geval is.”

Toch is een Benelux-aanpak ook logisch voor het bedrijf achter watermerken zoals Spa, Bru en Carola. “Het onderbrengen van de Belgische en Nederlandse business entiteiten onder de verantwoordelijkheid van Dirk vertaalt de alsmaar toenemende synergiën op commercieel en marketing gebied tussen beide landen met daarbij een coherente merkenpositionering van Spa en Bru zowel in Nederland als in België", klinkt het. 

Omdat (vooral) Spa een echt Benenlux-merk is en er veel synergieën bestaan op vlak van productpositionering, was het evident om voor de twee markten één verantwoordelijke aan te stellen. Bovendien spelen op de achtergrond ook de consolidaties op de retailmarkt, met name de fusie tussen de moederbedrijven Albert Heijn en Delhaize.

Dirk Van de Walle is sinds 2013 bij Spadel en is sinds begin 2016 Voorzitter van de Belgische Federatie voor flessenwater en frisdranken VIWF. Op groepsniveau behoudt hij tevens de verantwoordelijkheid voor R&D en innovatie.