Vanaf 6 juni zal fietskoeriersdienst Deliveroo ook te vinden zijn in Gent. Na Antwerpen en Brussel wordt Gent de derde Belgische stad waar de online maaltijdbezorgingsservice beschikbaar is. En ook concurrent Take Eat Easy strijkt neer in de Oost-Vlaamse hoofdstad, De fietskoeriers met afhaalmaaltijden scheren al vanaf  3 juni door de stad van Artevelde. Dat schreef De Morgen dit weekend.

Vorig jaar breide het Britse Deliveroo een Belgische tak aan zijn etenbestelsite, en streek neer in Brussel en later ook Antwerpen. Dit jaar zet de Deliveroo zijn uitbreiding verder en stuurt vanaf 6 juni zijn fietskoeriers ook in Gent de baan op. Gerechten bestellen kan onder meer bij Balls & Glory, Lucy Chang en Greenway.

Deliveroo levert gerechten van restaurants aan huis, zolang het restaurant en het leveringsadres binnen een straal van 2,5 kilometer liggen. Het gerecht zelf kost evenveel als in het restaurant. Voor de levering, die per fiets gebeurt, wordt een vaste kost van 2,50 euro aangerekend. Daarnaast houdt Deliveroo vast aan een leveringstijd van 32 minuten.

Take Eat Easy

Ook Deliveroo-concurrent Take Eat Easy is vanaf juni in Gent te vinden. Zelfs iets vroeger, want vanaf 3 juni rijden er al Take Eat Easy-koeriers rond. Net zoals bij het Deliveroo-concept worden gerechten vanuit restaurants aan huis geleverd per fiets, en kost het bezorgen 2,50 euro. Al zegt Take Eat Easy sneller te zijn, en elk gerecht binnen de 28 minuten te leveren. Daarnaast breidde de etenbestelsite ook al uit naar Luik, waar Deliveroo voorlopig nog niet te vinden is.