Delhaize heeft een zelfstandige overnemer gevonden voor haar supermarkt in La Louvière. Het is de zevende winkel die verzelfstandigd wordt in het kader van het Transformatieplan bij de retailer.

 Vanaf 25 augustus 2016 wordt de Delhaize-supermarkt in de Rue Keramis 28 te Aarschot een AD Delhaize. De winkel, die nu nog door Delhaize zelf geëxploiteerd wordt, zal vanaf deze zomer uitgebaat worden door Roland Vandendries.  De winkel blijft op dezelfde locatie, maar wordt wel vernieuwd. Om de nodige werken te kunnen uitvoeren zal de supermarkt gesloten zijn vanaf 13 augustus. Ook de openingsuren worden uitgebreid. De huidige medewerkers van de bestaande supermarkt zullen niet aan boord blijven, maar tewerkgesteld worden in andere omliggende supermarkten van Delhaize. 

Nog maar 2 te gaan

 In het sociaal akkoord van eind februari 2015 in het kader van het Transformatieplan van Delhaize België werd vastgelegd dat de uitbating in eigen beheer van 9 supermarkten zou stopgezet worden en er hiervoor een zelfstandige uitbater zou gezocht worden. Na supermarkt Verhaeren, Berlaar, Turnhout, Lommel, Oude Vest Dendermonde en Aarschot is dit al de zevende Delhaizesupermarkt waarvoor een overnemer is gevonden. Voor de andere twee winkels (Eupen en Genk Stadsplein) loopt de procedure nog.