Delhaize heeft besloten om de maarteditie van zijn Discovery Days te annuleren om zo een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het event zou normaal doorgaan van 24 tot 26 maart. 

Dat het coronavirus grote events één voor één treft, wordt nog maar eens pijnlijk duidelijk. Deze keer is het Delhaize die uit voorzorg de maarteditie van zijn Discovery Days annuleert. Tijdens dit event, dat plaatsvindt van 24 tot 26 maart, komen ruim 3.500 mensen de nieuwste Delhaize-producten ontdekken aan de hand van diverse degustaties. Bovendien brengt het evenement ook leveranciers samen uit verschillende Europese landen, die dus voor dit evenement zouden moeten reizen. “Net om die reden verkiest Delhaize om geen risico’s te nemen en zo ook de verplaatsingen te beperken van de diverse betrokkenen bij de voorbereiding, die noodzakelijk zijn voor het goede verloop van het evenement”, reageert de retailer. Met deze annulatie geeft Delhaize trouwens gehoor aan het advies van de overheid die stelt dat events met meer dan 1.000 mensen beter niet meer kunnen doorgaan.

Deze maatregelen worden niet enkel bij Delhaize getroffen. Diverse andere Belgische voedselbeurzen worden om gelijkaardige redenen verplaatst of geannuleerd: onder meer omdat verschillende internationale exposanten niet aanwezig kunnen zijn, omdat degustaties op stands een risico op besmetting met zich meebrengen en omdat er een gevoel van onveiligheid zou heersen.

Overzicht beurzen

Wil je graag weten welke beurzen zijn uitgesteld of geannuleerd door het coronavirus?

Klik hier!
Overzicht beurzen