Supermarktketen Delhaize bestaat 150 jaar, en die gelegenheid wil het bedrijf niet zomaar voorbij laten gaan. De retailer organiseert daarom in juni een groot personeelsfeest dat vier dagen zal duren.

De festiviteiten moeten doorgaan van 17 tot 20 juni in het park van Laken, schrijft De Morgen. Op een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter wil Delhaize onder andere foodtrucks en een reuzenrad plaatsen, tenten optrekken en vuurwerk afschieten. 

Delhaize pakt groots uit om zijn 150ste verjaardag te vieren. “Het is een unieke gebeurtenis. Zo'n feest vieren we niet elke week, en dus willen we groots uitpakken.“ zegt woordvoerster Florence Maniquet aan Bruzz.

Door het over vier dagen te spreiden, wil Delhaize aan elk van zijn 15.000 medewerkers de kans geven om het personeelsfeest bij te wonen. "Heel veel van onze diensten draaien immers non-stop en dus kunnen we niet alles op één dag concentreren. Anders kunnen we onze klanten niet meer bedienen”, zegt Maniquet nog.

Of het feest ook effectief zal doorgaan in het park van Laken is nog niet zeker. Het gebruik van het park voor een bedrijfsfeest is controversieel omdat Delhaize de publieke ruimte gratis zou mogen gebruiken. De aanvraag van de retailer moet nog goedgekeurd worden door Leefmilieu Brussel, de overheidsdienst van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die het park beheert. Een beslissing wordt de komende dagen verwacht, al lijkt Delhaize lijkt zich niet veel zorgen te maken: de uitnodigingen zijn namelijk al verstuurd.