Na Carrefour, komt ook Delhaize met een eigen antwoord op de maaltijdboxen van HelloFresh. Onder de naam ‘Click & Cook’ biedt Delhaize recepten en alle bijhorende ingrediënten aan op zijn website.

Het nieuws dat Delhaize met zijn eigen maaltijdboxen komt, lekte al tijdens onze kerstsluiting uit. De retailer lanceerde ‘Click & Cook’ in alle stilte tijdens de eindejaarsperiode met 24 feestrecepten, maar startte pas een communicatiecampagne op vlak voor nieuwjaar.

Net als bij andere maaltijdboxdiensten, bestel je via Click & Cook alle ingrediënten van een recept waardoor je niet meer moet nadenken over wat je gaat klaarmaken en of je alle benodigdheden in huis hebt. Toch zijn er ook enkele belangrijke verschillen met ‘pure players’ zoals Marley Spoon, HelloFresh en Smartmat.

Zo hebben de maaltijdboxen van Delhaize het voordeel van ‘one-stop shopping’. Click & Cook is geïntegreerd in de algemene webshop van Delhaize, waardoor je ook andere boodschappen kan meebestellen met je maaltijdboxen. De recepten van Delhaize kunnen bovendien, net als de andere online boodschappen,  zowel aan huis geleverd als afgehaald worden. 

De keuze in recepten is bij Delhaize nog vrijer dan pakweg HelloFresh. Click & Cook werkt niet met vaste kookpakketten. De klant is helemaal vrij om te kiezen hoeveel recepten hij bestelt en of hij dat voor twee dan wel vier personen doet. Bovendien kan je voor-, hoofd- en nagerechten bestellen. Een vaste prijs per maaltijdbox is er dan ook niet.

Carrefour: "ASAP commercialiseren"

Concurrent Carrefour kwam enkele maanden geleden al met zijn eigen maaltijdboxen op de proppen. Na een succesvolle lancering, werd de 'Simply You Box' al snel uitgebreid. Ondertussen is de testfase definitief afgerond en zegt Carrefour de maaltijdboxen zo snel mogelijk te willen commercialiseren.