Delhaize heeft de voorlopige eerste kwartaalcijfers bekend gemaakt, en die zijn verrassend positief. De totale omzet steeg met 1,5 procent tot een bedrag van 5,5 miljard euro. Zowel in België als in de VS kan de retailer goede cijfers voorleggen.

In de VS bedroeg de vergelijkbare omzetgroei 1,9 procent, dankzij gunstige weersomstandigheden en behoorlijke volumes voor de Food Lion- en de Hannaford-winkels. In België bedroeg de vergelijkbare omzetgroei 2,4% als gevolg van de inflatie en verbeterde volumetendensen. België en Amerika zijn de twee belangrijkste markten voor Delhaize Groep, in 2012 goed voor respectievelijk 22% en 64% van de totale inkomsten. Ook in Zuidoost-Europa groeiden de opbrengsten met 6,8% aan ongewijzigde wisselkoersen als gevolg van winkelopeningen.

De onderliggende bedrijfswinst bedroeg €214 miljoen, een toename met 13,7% tegenover het eerste kwartaal van 2012. Daarom verwacht Delhaize Groep een onderliggende bedrijfswinst van €775 miljoen voor 2013. De volledige resultaten van het eerste kwartaal zullen bekend gemaakt worden op 8 mei. Die dag ging normaal ook Capital Markets Day door, waarop Delhaize haar langetermijnstrategie uit de doeken zou doen, maar dat is uitgesteld tot later dit jaar.