Supermarktketen Delhaize gaat de prijzen in België verlagen om klanten terug te winnen van de discounters. Dat heeft Ahold Delhaize-topman Dick Boer gezegd bij de presentatie van de kwartaalcijfers van zijn bedrijf, meldt De Tijd.

 

“De prijszetting van Delhaize kan worden verbeterd. Er is nog werk aan onze prijspositionering”, zegt Dick Boer volgens de zakenkrant. “'We zijn goed in vergelijking met andere traditionele ketens, maar in België zijn er naast hen ook nog discounters.” Daarmee verwijst Dick Boer niet alleen naar hard discounters zoals Aldi en Lidl, maar ook naar soft discounter en marktleider Colruyt.  

Delhaize was de afgelopen kwartalen al begonnen met het organiseren van agressievere promo-acties. Kortingen zoals 1+1 gratis waar zusterketen Albert Heijn bekend voor staat. Minder, maar stevigere kortingen, was het devies van moederbedrijf Ahold Delhaize. Met zijn uitspraken kondigt Dick Boer nu ook aan dat Delhaize een prijzenoffensief in België voorbereid. 

Met het aangekondigde prijsverlagingen wil de supermarktketen meer marktaandeel veroveren. Uit de laatste kwartaalcijfers bleek zopas dat de retailer geen omzetgroei heeft geboekt in ons land, maar dat de winstgevendheid er wel op vooruit gegaan is. Delhaize kan de prijsinvesteringen doen door de synergievoordelen die uit de fusie met AH-moeder Ahold gepuurd worden. 

Geen bang van Amazon Prime

Nog volgens De Tijd reageerde Boer ook al op de komst van de Prime-dienst van Amazon naar ons land. De topman herhaalde dat hij geen bang heeft van Amazon. “Wij weten hoe we moeten omgaan met Amazon, want we komen het bedrijf overal ter wereld tegen. In al onze markten hebben we een antwoord op Amazon, ook in Nederland”, zei de CEO tijdens de conference call over de kwartaalresultaten.

Ahold Delhaize heeft zich ook al op min of meer voorbereid op de uitbreiding van Amazon in de Benelux. Zo introduceerde online dochter Bol.com eerder dit jaar al het ‘Select’-bezorgabonnement en pakte onlangs nog uit met een herhaalservice voor vaste aankopen (’Bespaar Continu’).