Delhaize en Colruyt sluiten hun winkels op vrijdag een uur vroeger. Het is volgens de ketens organisatorisch moeilijk om het verkoopverbod op alcohol na 20 uur na te leven. Het verbod is een van de nieuwe coronamaatregelen die ingevoerd werd.

Om het verkoopverbod op alcohol na 20 uur na te leven sluiten de winkels vanaf 23 oktober tot en met 13 november dus om 20 uur. Daarnaast wil Delhaize extra druk op de schouders van onze medewerkers vermijden. Op andere dagen blijven de openingsuren (8-20 uur) ongewijzigd. De aankondiging heeft ook geen betrekking op de andere winkelformules van Delhaize: AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go. Het gaat daarbij om zelfstandige uitbaters, die zelf moeten beslissen wat ze doen.

De 248 supermarkten van Colruyt zullen alleen op vrijdag vroeger sluiten, de andere dagen blijven de openingsuren ongewijzigd (8.30-20 uur). Hetzelfde geldt voor de meer dan 200 Collect&Go-afhaalpunten. ‘Wanneer de maatregel betreffende het verbod op verkopen van alcohol na 20 uur vervalt, zullen de Colruyt-winkels opnieuw tot 21 uur open zijn op vrijdag’, benadrukt Colruyt.