Delhaize zet zijn expansie in ons land verder. De supermarktketen opent in de tweede jaarhelft maar liefst 16 nieuwe winkels.

In de eerste helft van het jaar zagen al 13 gloednieuwe Delhaize-winkels (2 AD, 7 Proxy en 4 Shop & Go) het levenslicht. De tweede helft wordt de expansie voortgezet met nog eens 16 winkels. Het gaat om vestigingen van de verschillende winkelformules van Delhaize. “De expansie is zo breed mogelijk, aangezien Delhaize haar klanten dichtbij een winkel wil aanbieden die voldoet aan alle moderne eisen en aan de wekelijkse- en dagelijkse aankoopbehoeften van de klanten”, klinkt het.

 

Hoewel het Belgische retaillandschap al erg drukbezet is en de markt al meer dan eens “verzadigd” genoemd werd, ziet Delhaize dus nog plaats voor nieuwe winkels op de markt. “Enerzijds zijn er nog blinde vlekken in het winkelnetwerk die dienen opgevuld te worden. Anderzijds zijn er steeds meer opkomende buurten, zoals Het Eilandje in Antwerpen en de buurt rond het Koning Albert I-plein in Charleroi, die door een stijgende bevolking vragen om een nabij gelegen winkel”, klinkt het.

Op dit ogenblik staat de winkelteller voor Delhaize op 771. Daarvan bevindt het merendeel , welgeteld 720, zich in België (128 Delhaize-supermarkten, 228 AD Delhaize-winkels, 234 Proxy Delhaize-winkels en 130 Shop & Go-winkels). De overige 51 Delhaize-winkels bevinden zich in het Groothertogdom Luxemburg.

 

120 vernieuwingen

Naast het expansieplan zijn er dit jaar in totaal ook nog 120 winkelvernieuwingen voorzien; het hoogst aantal per jaar dat Delhaize ooit heeft voorzien.