Decathlon heeft de eerste steen gelegd van het Leonardo-project. Daar komt de grootste Belgische winkel en het hoofdkantoor van de retailer. In het eerste semester van 2015 zou de winkel de deuren openen.

Nu de nodige vergunningen op zak zijn kan de bouw van het Leonardo, dat in 2015 afgerond moet zijn, beginnen. Het complex zal zich uitstrekken over een totale oppervlakte van 18.700 m². Ongeveer 80% van deze oppervlakte zal worden voorbehouden voor Decathlon. De sportketen plant er zijn grootste winkel van België, met een oppervlakte van 10.500 m², en de mogelijkheid om nog 2.000 m² uit te breiden. Decathlon zal er eveneens haar administratie vestigen, goed voor een oppervlakte van 1.600 m² . De 65 sporten van Decathlon zullen er vertegenwoordigd zijn in de winkel alsook alle diensten die het merk aanbiedt. Het gaat om de tweede opening van een Decathlonwinkel in de regio Brussel (na Anderlecht).

Herman Van Beveren, CEO van Decathlon België: “De keuze voor Evere beantwoordt aan de vraag van een deel van de inwoners van het oosten van Brussel die een winkel dichter bij hen willen. Onze missie is om de zin in sport aan te wakkeren en het plezier en de voordelen van sport toegankelijk te maken voor een groot publiek. De site is ook zeer gemakkelijk te bereiken met de wagen en met het openbaar vervoer.”

De opening van deze nieuwe winkel past in de expansiestrategie van Decathlon. In de komende jaren zou het merk van sportmaterialen nieuwe winkels willen openen in Doornik, Oostende, Gosselies, Sterpenich, Aalst, Gent (Zuid), Sint-Niklaas, Hasselt, Mechelen en Leuven. De volgende openingen van Decathlon winkels zijn voorzien in Turnhout en Gent (Noord) in 2014.