Danone introduceert het ‘Local First’-transformatieplan: een herstructurering binnen het bedrijf waarbij mogelijks 120 kantoorjobs sneuvelen in België. Ook in andere landen zijn er gevolgen.

Danone gaat een herstructurering doorvoeren bij haar dochterondernemingen Alpro, Danone zuivel- en plantaardig, Danone Waters en Nutricia. In november 2020 kondigde het bedrijf al aan dat er wereldwijd 2.000 kantoorjobs zouden verdwijnen. Nu is ook bekend wat de gevolgen zijn voor België. Volgens de huidige structurele aanpassingen die voorlopig op de planning staan, zullen er ongeveer 120 kantoorfuncties in België verdwijnen tegen eind 2022.

De twee Europese productievestigingen in Rotselaar en Wevelgem hebben niets te vrezen. Danone bevestigt dat beide vestigingen een cruciale rol spelen bij de geplande aanpassingen. Eerder investeerde het bedrijf 180 miljoen euro in de twee sites. Met het ‘Local First’-transformatieplan wil Danone de groei in België blijven ondersteunen. Sneller inspelen op de behoeften van de consumenten en investeren in innovaties om tot een duurzame groei te komen, staan centraal in het plan. De medewerkers van de vestigingen in Rotselaar en Wevelgem zullen de impact van Local First niet voelen, benadrukt Danone. Waar de herstructurering dan wel voelbaar zal zijn, is bij de vestigingen van Alpro in België. Alpro wordt namelijk verder geïntegreerd in Danone.

Ook op grote schaal zijn er gevolgen: wereldwijd komen er zo’n 1.850 kantoorjobs in het gedrang bij Danone Company dat in totaal meer dan 100.000 werknemers telt.