In België schrapt de Groep Danone 39 banen. De voedingsgroep Danone is van plan zo’n 900 management- en administratieve banen in Europa te schrappen. Dat betekent 10% van het totaal aantal kaders. Deze reorganisatie maakt deel uit van een besparingsplan van 200 miljoen euro dat in december van vorig jaar werd aangekondigd.

Het plan wordt op dinsdag 19 februari voorgesteld aan de vakbonden. Er wordt voorkeur gegeven aan interne mobiliteit en vrijwillig vertrek. De ontslagen zullen worden gespreid over 26 Europese landen. Details zijn op dit moment nog niet bekend.

Danone wil eveneens de beheerseenheden met de helft terugbrengen door een rationalisering van de multi-landendirecties. Deze centrering zou de door de moeilijke economische situatie dalende Europese verkoopcijfers een nieuwe stimulans moeten geven.

Buiten Europa steeg de verkoop van de groep met meer dan 10%, waardoor deze een omzet van 20,86 miljard euro kan optekenen.

Update: In België schrapt de Groep Danone 39 banen. In Oudergem worden 11 banen geschrapt in de zuiveldivisie en zes in de waterdivisie. In Zaventem zullen 13 functies verdwijnen in de divisie voor babyvoeding en 9 in de divisie voor klinische voeding. De Groep Danone heeft in België 790 personen in dienst.