De huidige topman van Bol.com neemt na 19 jaar afscheid van het bedrijf. Hij wordt in zijn functie van algemeen directeur opgevolgd door directielid Huub Vermeulen.

Daniel Ropers (links op de foto) stond in 1998 mee aan de wieg van Bol.com en bouwde sindsdien de webwinkel mee uit tot de grootste in zijn soort in Nederland en België. Eerst als financieel directeur en vanaf 2000 als algemeen directeur. 

Na bijna twintig jaar bij Bol.com, vindt de 45-jarige Ropers het echter tijd voor een nieuw avontuur. Vanaf oktober wordt de Nederlander CEO van Springer Nature, een wereldwijd leidende wetenschappelijke, educatieve en zakelijke uitgeversgroep.

“Bol.com verlaten is één van de moeilijkste besluiten in mijn leven geweest”, zegt Daniel Ropers in een reactie. Hij verwijst naar de boeiende en groeiende business die e-commerce is, maar zegt dat hij als kind van wetenschappers werk wil maken van kenniscreatie en -verspreiding als CEO van Springer Nature. 

Opvolger

De nieuwe algemeen directeur van Bol.com wordt Huub Vermeulen (rechts op de foto), die  al zestien jaar nauw betrokken is bij het bedrijf en tot voor kort als directielid verantwoordelijk was voor ‘Operations & Fulfilment’. Hij volgt Daniel Ropers op per 1 oktober 2017.

“Ik ben blij dat mijn directie-collega Huub de rol van algemeen directeur met enthousiasme overneemt. Hij geniet daarbij ook het volste vertrouwen van de Bol.com-collega’s en van Ahold Delhaize. Want Huub weet als geen ander wat Bol.com Bol.com maakt, hoe we onze visie op de toekomst van winkelen met volle snelheid kunnen blijven realiseren en hoe we de samenwerking binnen bol.com en met onze verkooppartners het beste vorm kunnen geven,” aldus Daniel Ropers over zijn opvolger.