Een verrassing in de zaak Makro-Metro: een Frans fonds heeft een overnamebod gedaan op het noodlijdende Makro. Voor horecaketen Metro was er eerder al interesse.

Er is dan toch een bod gekomen voor de overname van Makro. Dat komt van een Frans fonds dat wordt bijgestaan door een Vlaming, meldt De Standaard. Het fonds laat weten 70% van het personeel te willen overnemen, als het bod wordt goedgekeurd. Of het zover komt is voorlopig nog even afwachten. Wel is zeker dat de zes Makro-winkels in België vandaag starten met de verkoop van al hun non-foodvoorraden om de lonen van het personeel te kunnen betalen. Momenteel wordt er 20% korting gegeven, wat blijkbaar al voldoende is om veel consumenten naar de winkels te lokken.

Naast Makro is er natuurlijk ook nog Metro. Daar is het verhaal iets rooskleuriger: er werden de afgelopen weken verschillende offertes ingediend voor de 11 Metro-winkels. Twee van de bieders zijn al bekend: foodservicespecialist Sligro en de huidige CEO van Makro en Metro België, Vincent Nolf. Maar er is ook nog een derde "lokaal" bod voor een specifieke locatie ingediend, aldus De Standaard. Toch blijft volgens het bod van Sligro volgens de krant het meest genereuze, zowel op financieel vlak als op het gebied van jobs. Sligro wil namelijk 506 jobs van Metro overnemen, wat betekent dat zo’n 100 mensen van de hoofdzetel hun functie verder kunnen blijven uitvoeren.