Cultura, een Frans bedrijf gespecialiseerd in vrijetijdsbesteding, komt naar België en opent in het eerste trimester van 2020 zijn deuren in Waterloo. Dat schrijft L’Echo.

In Frankrijk is Cultura een bekende naam in de wereld van de vrijetijdsbesteding, maar nu wil de keten dus ook het buitenland veroveren. De eer is weggelegd voor België waar de keten in het eerste kwartaal van volgend jaar een winkel zal openen in Waterloo. De winkel, die zich uitstrekt over 2.800m2, zal gelegen zijn in het winkelcentrum Place Richelle, op de plaats waar de voormalige Carrefour hypermarkt, die werd omgebouwd tot een Carrefour Market, gelegen was. Dat schrijft l’Echo. Interessant weetje: vorig jaar heeft Cultura al een Belgisch filiaal geopend in Ukkel onder de naam Sobelgium. 

Cultura staat vooral bekend om de verkoop van boeken. Zo is de keten volgens Livres Hebdo op dat vlak zelfs de nummer twee op de Franse markt, na Fnac. Toch verkoopt de keten meer dan alleen boeken. Het assortiment varieert van videogames, DVD’s en cadeaus tot muziekinstrumenten, gezelschapspelen, schoolspullen en knutselgerief. Daarnaast worden er ook regelmatig evenementen en workshops georganiseerd in de winkel. 

In de Belgische vestiging zal maar liefst 700 van de in totaal 2.800m2 gewijd zijn aan boeken. In totaal zullen er 34 mensen tewerkgesteld worden. Mocht het concept aanslaan dan wil Cultura op termijn een vijftiental winkels openen in ons land.