Coolblue rolt zijn bezorgservice 'CoolblueFietst' uit naar België. Vanaf vandaag kunnen consumenten uit Antwerpen kleine pakjes per fiets aan huis laten leveren en dat binnen een tijdvak van 1 uur. Bovendien zal de service binnenkort ook worden uitgebreid naar andere grote Belgische steden. 

Nadat Coolblue zijn eigen bezorgservice per fiets CoolblueFietst in het voorjaar lanceerde in Nederland, breidt het zijn bezorgdienst nu ook uit naar België. De aftrap wordt gegeven in Antwerpen, waar de eerste goedgevulde pakfietsen vandaag vertrokken vanuit de Coolblue-winkel in Wilrijk. "CoolblueFietst ging in april dit jaar van start in Nederland. Die eerste ervaring gebruikt Coolblue nu voor een vlotte aftrap in België. CoolblueFietst wordt nu trapje voor trapje uitgebreid naar andere grote Belgische steden", verklaart Coolblue.

Coolblue is het eerste grote e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakjes zelf met de fiets te leveren. Met deze nieuwe bezorgservice wil Coolblue haar klanten vooral convenience bieden. Zo hoeft niemand een hele dag thuis te blijven wachten op een pakje. Klanten krijgen hun bestelling namelijk de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering. “Je pakje wordt met een glimlach geleverd vanuit de Coolblue-winkel, door échte Coolblue’ers. En we komen sowieso. We bellen 3 keer aan, bellen je op of roepen door je brievenbus. Je kan ons niet missen", benadrukt Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue.

Klanten kunnen hun oude toestellen en batterijen bovendien meegeven, waarna Coolblue zorgt voor de recyclage. "Dat is misschien nog wel het mooiste aan CoolblueFietst: je pakje is niet alleen mooi blauw. Het is ook gewoon, groen," aldus Cédric Sever, Manager CoolblueBezorgt.

Ter herinnering, de dienst zal in België eerst uitgerold worden in de steden waar Coolblue een fysieke winkel heeft, met name Gent en Brussel. Deze winkels bevinden zich echter buiten het stadscentrum (in Lochristi en Zaventem), terwijl de pakjesbezorging per fiets vooral in de steden gebeurt. Daarom wordt gekeken hoe de depots op termijn meer centraal kunnen worden georganiseerd. “Vermoedelijk worden dat mini-depots in het stadscentrum, maar dat zijn we nog aan het onderzoeken”, vertelde Matthias De Clercq, manager van Coolblue België, ons al in april.