Continental Foods België heeft vandaag nieuwe productielijnen geopend in haar fabriek te Puurs. De producent van voedingsmerken zoals Devos Lemmens, Imperial en Lacroix fonds investeert 4 miljoen euro in de uitbreiding, die voor het productievolume met 40% zal verhogen.

10% meer tewerkstelling

De opstart van de bijkomende productielijnen zorgt voor 10% meer arbeidsplaatsen in de fabriek in Puurs. Dankzij de nieuwe productielijnen stijgt het jaarlijkse productievolume in Puurs met 40% en de bijkomende productie – voornamelijk van droge producten – zal met name het exportvolume van de productie in Puurs doen stijgen van 40% naar 57%. Het verhogen van de productie zorgt ervoor dat 15 mensen bijkomend worden aangeworven in Puurs, zo’n 10% van het huidige werknemersaantal in de fabriek.

“Dankzij de bijkomende productielijnen kan Continental Foods België in Puurs zo’n 300 nieuwe voedingsrecepten produceren bovenop ons gevarieerde huidige productaanbod en aanzienlijk meer producten exporteren”, zegt Pascal Van Laere, Managing Director van Continental Foods België.