Deurwaarder en politie hebben dinsdagavond in het distributiecentrum van sportketen Decathlon een staking van het personeel opengebroken. Het is een escalatie in de sociale onrust die er sinds vorige week heerst.

Maandag en dinsdag staakte het personeel van het distributiecentrum en werd de laad- en loszone geblokkeerd voor vrachtwagens. Er is onvrede over het intrekken van een premie en de manier waarop de directie avond- en nachtwerk invoerde en interimwerkers inschakelde tijdens de coronacrisis.

Dinsdag zag het er volgens de vakbonden naar uit dat de directie bereid was tot een overleg, maar volgens BBTK-secretaris Diana Minten is er nooit een echte dialoog geweest, meldt De Standaard. "De directie was zelfs intimiderend naar individuele werknemers. Uiteindelijk kozen ze voor een heel andere actie dan een gesprek."

Dinsdagavond werden de politie en een deurwaarder ingeschakeld om de staking en de blokkade op te heffen. Vrachtwagens kunnen het magazijn dus opnieuw bereiken. De vakbonden beraden zich woensdagochtend over volgende stappen. "Het voeren van een actie gebeurt vanuit het personeel en wordt ondersteund door ons als vakbonden. We overleggen nu over wat de werknemers willen ondernemen."