In vergelijking met een gemiddeld weekend heeft Colruyt het aantal bestellingen met 60% zien stijgen. Een recordcijfer voor Collect & Go, de online service van de supermarkt.

Tijdens de huidige eindejaarsperiode kiezen steeds meer consumenten voor het gemak en de tijdswinst van online bestellingen. Het zorgt ervoor dat 23 en 24 december de drukste dagen worden voor Collect&Go van Colruyt. De bestellingen namen tegenover een gewoon weekend met 60% toe. 

Op het platform van de online dienst werden 20.000 bestellingen geregistreerd die op 23 december opgepikt worden. Meer dan 1.000 werknemers worden ingeschakeld om de leveringen klaar te maken en zowat 85 vrachtwagens vertrekken vanuit de distributiecentra in Erpe-Mere en Zaventem om de pakjes op 200 verdeelpunten in België en Luxemburg te brengen.

Niet echt verrassend is de vaststelling dat Colruyt vooral een stijging ziet in kerstproducten en champagne. Ook fruit en groenten doen het goed. De online bestellingen nemen overal stevig toe, maar in de Henegouwse gemeente Gosselies registreerde Colruyt het grootste aantal bestellingen: meer dan 220 bestellingen voor maandag 23 december.