Na de kleinere stadsversie van Okay, is er nu ook een grotere Okay-formule op komst. Colruyt heeft een aanvraag ingediend om de eerste grote Okay te bouwen in Opwijk.

Colruyt Group wil de huidige Okay-winkel in Opwijk, de gebruikelijke 600m² groot, vervangen door een grotere versie van het winkelconcept. Uit een planologisch attest dat de retailer heeft aangevraagd in Opwijk, blijkt dat de groep een winkel van 1.000 m² plant op de de site op het kruispunt van de Klei, de Vilvoordsesteenweg en de Merchtemsesteenweg. Dat schrijft de regionale editie van Het Nieuwsblad.

Bij Colruyt wordt bevestigd dat er plannen zijn om een grotere Okay te bouwen in Opwijk. “Een winkel die wat groter is dan een Okay en kleiner dan een Colruyt”, zegt een woordvoerder aan Gondola. Ook in Het Nieuwsblad wordt het nieuws bevestigd. “Ik kan alleen bevestigen dat we aan een nieuw concept werken. Maar omdat we nog in de voorwaardelijke fase van het planologische attest zitten, kan ik geen extra details geven. Ook de nieuwe naam zal later worden gecommuniceerd”, zei dezelfde woordvoerder aan de krant.

Colruyt benadrukt echter dat het nog niet zover is. “We hebben ons voorstel op de gemeenteraad van Opwijk voorgelegd, nu moeten we nog een bouwvergunning krijgen.” Doordat Colruyt nog toestemming moet krijgen en er nog aan bouw moet begonnen worden, zou de nieuwe Okay mogelijk pas in 2018 klaar zijn.

Het nieuws, waar de retailer duidelijk nog niet mee naar buiten wou komen, lekte uit door regio-journalisten die aanwezig waren op de gemeenteraad. Veel details wou Colruyt dus nog niet kwijt.