Colruyt test vanaf 17 juni een nieuwe winkelformule voor professionele klanten: Colruyt Professionals. Daar zal ook de laagste prijs centraal staan. Na een proefperiode wordt het concept mogelijk uitgebreid naar andere regio’s.

Colruyt pakt uit met een gloednieuwe winkelformule: Colruyt Professionals. Die richt zich specifiek op professionele klanten en is aangepast aan de noden van klanten uit de regio rond Brussel. Het nieuwe concept zal neerstrijken op de D’Ieteren-site aan de Leuvensesteenweg in Schaarbeek en opent op 17 juni zijn deuren. “De regio Brussel is heel uitdagend en biedt dus ook veel kansen”, legt regiodirecteur André Giglio uit. “De demografische samenstelling van deze streek verandert voortdurend. Kleine, lokale winkels zitten er in de lift. In het Brusselse bedraagt onze omzet via professionele klanten bijna het dubbele van in andere regio’s. Het spreekt dan ook voor zich dat we hen een winkelformule aanbieden die beter inspeelt op hun behoeften.” 

De nieuwe Colruyt Professionals-winkel strekt zich uit over een commerciële oppervlakte van 2.500 m2. Concreet vinden klanten er in totaal zo’n 2.500 producten. “Het assortiment bepalen we op basis van de meest verkochte producten voor professionals in de nabijgelegen Colruyt- winkels”, verduidelijkt Gerant Vincent Kestemont. “Dit assortiment sturen we voortdurend bij in functie van de vraag. Bij Colruyt Professionals bieden we professionele klanten de laagste prijzen in de buurt. Dat doen we enerzijds door onze prijzen met andere klassieke supermarkten te vergelijken, en anderzijds door de prijzen in groothandelsfolders te volgen. Binnen deze nieuwe winkelformule gelden naast de gekende Colruyt-kortingen, ook exclusieve voordelen voor professionals.” 

Om beter in te spelen op de noden van professionals is de winkelinrichting ook lichtjes aangepast. Zo zijn de gangen breder en de winkelrekken hoger. Ook de platte winkelkarren zijn beter voorzien op grote aankopen. Om deze makkelijk in de wagen of bestelwagen te kunnen inladen, beschikt de winkel trouwens over een praktisch laadplatform. Er is verder ook een parking met 20 plaatsen die voorbehouden is aan Colruyt Professional Plus-kaarthouders en ook de openingsuren werden aangepast. Zo is het verkooppunt steeds open van maandag tot en met zaterdag van 7 tot 20 uur

In een eerste fase zal het nieuwe concept uitgebreid getest worden. Daarna volgt een grondige evaluatie, waarna de nieuwe winkelformule mogelijk wordt uitgerold naar andere regio's, laat Colruyt nog weten.

Colruyt-winkel op dezelfde site

En dat is niet alles. Op dezelfde site opent een week vroeger, op woensdag 10 juni, een Colruyt-winkel voor particulieren. Die biedt een alternatief voor klanten die niet terecht kunnen in hun vertrouwde Colruyt-winkel door renovatie of uitbreiding. Het verkooppunt strekt zich uit over 974 m2 en biedt een ruim basisassortiment voeding en niet-voeding van zowel eigen als grote merken. Klein detail: door de kleinere winkeloppervlakte is er geen beenhouwerij aanwezig, al zal het vlees wel in voorverpakte porties verkocht worden. Er zijn ook 115 parkeerplaatsen voorzien.

Ter info: oorspronkelijk was de opening van beide winkels al voorzien begin april. "Maar door de uitbraak van het coronavirus kwam de focus van Colruyt Group eerst en vooral te liggen op veiligheid en continuïteit in de bestaande winkels", klinkt het nog.