Onder grote belangstelling en met Rudy Demotte himself als gastspreker (en als ‘eerstesteenlegger’) startten in het Henegouwse Ollignies de werken voor een nieuw hoogbouwmagazijn van Colruyt.

Colruyt Group gelooft in zijn eigen toekomst. Niet onlogisch: het jaarverslag 2012 dat op 25 september 2013 aan de Algemene Vergadering wordt voorgelegd, vermeldt voor ongeveer alle parameters groeicijfers. Voorbeelden? Omzet +5,9%, bedrijfsresultaat +6,2%, winst per aandeel +3,9%. En dus blijft Colruyt investeren. Om te beginnen in nieuwe magazijnen.

Op 11 oktober beginnen in Mechelen de werken voor een nieuw distributiecentrum van Spar Retail. Daar gaan later 670 mensen aan de slag. In Ollignies komt een indrukwekkend hoogbouwmagazijn met een opslagcapaciteit van 15.000 palletten op 11 niveaus. Allemaal producten met een hoge rotatie, zoals dranken, melk, snacks (chips) en wegwerppapier (wc-papier, keukenrol, servetten). Het centrum zal ook leeggoed en afval van de winkels sorteren en materialen zoals karton, plastic en paletten verwerken. Colruyt investeert 79 miljoen euro in Ollignies – naast de A8, op de grens van Ath en Lessines. “En met bijna 2.500 medewerkers in Henegouwen is Colruyt in deze regio een van de belangrijkste privéwerkgevers,” merkte Jef Colruyt op in zijn toespraak ter gelegenheid van de start van de werken in Ollignies op woensdag 10 september.

De Waalse regering geeft 15 miljoen euro steun en een terecht trotse Rudy Demotte hield in Ollignies een gasttoespraak, waarna hij de eerste steen legde. Dat wil zeggen: hij bediende eigenhandig en als een volleerde vakman de kraan die de eerste betonnen pijler van het nieuwe magazijn in de grond zette. “Deze investering hier helpt om het economisch evenwicht tussen het noorden en het zuiden van het land te helpen bereiken,” benadrukte Demotte. (wdm)