Vanaf eind mei is het bij alle winkels van de Colruyt Group mogelijk om met de smartphone te betalen. In de Colruyt-supermarkten is dat de komende weken al mogelijk, schrijven de Mediahuis-kranten. In een groot deel van de winkels in de provincie Antwerpen zou mobiel betalen vanaf heden zelfs al mogelijk zijn.

 

Betalen met de smartphone was al sinds september mogelijk op de online winkels van de Colruyt Croup. Toen werd ook aangekondigd dat de fysieke winkels later in 2015 zouden volgen. De Colruyt-supermarkten volgen al snel, schrijven de Mediahuis-kranten. Vanaf eind mei volgen de andere Colruyt Group-winkels: OKay, Bio-Planet, Spar Retail, Dreamland en Dreambaby.

Voor de mobiele betalingen doet Colruyt beroep op de app SEQR. “De app is niet alleen snel, bedrijfszeker en veilig”, zei Michel Van Mello, divisiemanager Accounting en Banking Colruyt Group, bij de aankondiging in september. “Hij kan ook eenvoudig geïntegreerd worden in ons kassasysteem, zonder investeringen in extra hardware.”

PotentieelSEQR is in de eerste plaats een betaalmiddel, maar Colruyt ziet op termijn meer mogelijkheden voor de app. "In een eerste fase benutten we de applicatie als mobiele betaalwijze maar het potentieel is veel groter. Zo kunnen bedrijven ook aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten of vouchers aan de app koppelen. Als dat massaal gebeurt, zou je op termijn kunnen gaan winkelen met alleen nog je smartphone op zak en zonder dikke portefeuille met cash, betaal- of klantenkaarten. We zijn ervan overtuigd dat er binnenkort een heel aantal banken en bedrijven gaan meedoen en daarom willen we vandaag al mee zijn”, zei projectverantwoordelijke Van Mello nog.