Op 5 oktober opent Colruyt Laagste Prijzen zijn zesde winkel in het Groothertogdom Luxemburg. Het verkooppunt is gelegen op de Route d’Arlon in Strassen en bevindt zich op niveau -1 van het winkelcentrum Boomerang.

Langzaam maar zeker breidt Colruyt zijn netwerk in Luxemburg uit. De Belgische marktleider kwam in 2008 naar Mersch en opende vervolgens winkels in Gasperich, Sanem, Wemperhardt en meer recent in Pommerloch. De groep overweegt ook een Bio-Planet te openen in de regio Luxemburg. Bovendien zijn er drie Jim's fitnessvestigingen in het Groothertogdom, waarvan het moederbedrijf is overgenomen door Colruyt Group.

14 jaar om 6 supermarkten te openen: een traag tempo? Alles is relatief. Colruyt wil op termijn tien winkels in Luxemburg hebben. Maar op deze zeer concurrerende markt, gezien de hoge koopkracht van de bevolking, is het noodzakelijk locaties te vinden die zowel beschikbaar, commercieel rendabel (het zuiden is dat veel meer dan het noorden), en ... betaalbaar zijn! Want iedereen zoekt hier naar mogelijkheden, te beginnen met de "lokale held" en marktleider Cactus, die werkt aan twee nieuwe supermarktprojecten en nog meer in zijn Shoppi-buurtwinkelnetwerk. Delhaize, nummer twee op de markt, zou er voor het einde van het jaar 59 winkels moeten hebben (waaronder 23 Proxy’s en 21 Shop & Go’s). Ook de hard discounters blijven actief, zoals Aldi, dat in juli zijn 18de Luxemburgse supermarkt opende in Beggen, op een terrein dat vroeger door Match werd geëxploiteerd.

De gloednieuwe Colruyt-winkel heeft een oppervlakte van zo’n 1.200 m2. Het assortiment is een mix van eigen merken (Boni Selection en Everyday) en grote, internationale merken, waaronder Luxemburgse en Portugese merken. Claudy Schmitz verwijst daarbij trots naar de slagerij met zelfbediening. “Al het rundvlees in de Luxemburgse Colruyt-winkels is afkomstig van het Groothertogdom en voldoet het aan strenge kwaliteitseisen."