Colruyt Group neemt een meerderheidsbelang in de Belgische dataspecialist Daltix. De supermarktketen wil zo zijn 'real-time' inzichten in prijs en consumentengedrag uitbreiden, terwijl Daltix zijn internationale groei-ambities hoopt waar te maken.

Colruyt Group neemt een belang van 65% in dataspecialist Daltix, voor een niet nader genoemd bedrag, zo meldt het in een persbericht. Op termijn kan de supermarktgroep zijn participatie zelfs verhogen tot 100%. De overname komt niet als een verrassing: Colruyt zegt al een hele tijd sterk te investeren in de creatie, verwerking en interpretatie van data. Colruyt Group wil zo goed mogelijk tegemoetkomen aan de evoluerende behoeften van de consument en data-inzichten zijn hierbij van groot belang. Daarom investeert de groep onverminderd in de creatie, verwerking en interpretatie van data. De participatie in Daltix past in de ambitie van de groep om duurzaam meerwaarde te creëren, zo klinkt het.

Relatie met klant versterken

Colruyt werkt al met een eigen datadivisie, die continu prijzen registreert en gepersonaliseerde folders maakt. Daltix is dan weer gespecialiseerd in real-time inzichten in prijs, promotie, productinformatie en assortiment. Beide teams zullen in de toekomst nauw samenwerken en kennis uitwisselen."Om eenvoud in retail te brengen voor de klant, wat onze missie is en blijft, kan je best vertrekken vanuit een goede relatie met én stevige kennis over de verwachtingen van de klant. De relatie met de klant versterken, daar gaat het dus om. En een goed data- en informatiemanagement kan dan een cruciale rol spelen", legt Stefan Goethaert, directeur retailservices van Colruyt Group, uit.

Internationaal

Jonas Deprez, CEO van Daltix: “Dankzij het vakmanschap van Colruyt Group kunnen we een nog betere serviceprovider worden en uitgroeien tot een internationale ‘data insights’- expert. De samenwerking met Colruyt Group betekent voor ons een verrijking van onze retailkennis, die ook onze andere externe retailklanten ten goede zal komen. De continue investeringen van de groep in innovatie en digitale toepassingen, maakten van Colruyt Group voor ons een aantrekkelijke partner.