Colruyt Group heeft zich aangesloten bij het samenwerkingsverband Sustainability Initiative Fruit and Vegetables (SIFAV). Dat meldt de organisatie bij de voorstelling van zijn duurzaamheidsambities voor 2025.

SIFAV brengt zo’n 25 bedrijven en organisaties samen met als doel om tropisch fruit en exotische groenten, zoals avocado’s, bananen, ananas en limoen, te verduurzamen. De bekendmaking van de toetreding van Colruyt gebeurde tijdens de voorstelling van de nieuwe duurzaamheidsambities van SIFAV voor 2025.  Hun belangrijkste doelstellingen? Het verminderen van de milieuvoetafdruk in de hele toeleveringsketen, het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, de lonen en de inkomens, het vergroten van transparantie en het versterken van de due diligence-rapportage.

Colruyt Group zal zich van zijn kant concentreren op 3 pijlers: 

  • Het verbeteren van de ecologische impact door voedselverspilling terug te dringen, de waterschaarste aan te pakken en de ecologische voetafdruk van diverse producten te berekenen én verminderen.
  • Het creëren van een positieve impact op sociaal vlak door onder andere de arbeidsvoorwaarden van de werknemers op de plantages te onderzoeken en stappen te zetten om de boeren een leefbaar inkomen te garanderen.
  • Het implementeren van een robuust due dilligence-proces, afgestemd op de specifieke noden van de groente- en fruitsector.