Christophe Dehandschutter is sinds februari de nieuwe directeur van winkelketen OKay, onderdeel van Colruyt Group. Hij volgt Fabrice Gobatto op. Dehandschutter vervoegt ook de directieraad van de groep.

Christophe Dehandschutter heeft sinds begin deze maand de leiding gekregen over OKay, de keten van buurtwinkels van Colruyt Group. Hij volgt Fabrice Gobatto op, die de nieuwe nationale salesdirecteur wordt, de functie die Christophe Dehandschutter tot hiertoe had. Dehandschutter en Gobatto ruilen dus van positie. “Ze hadden allebei aangegeven klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging binnen de groep”, aldus woordvoerder Hanne Poppe. Dehandschutter maakt voortaan ook deel uit van de directieraad van Colruyt Groep.

Hij krijgt de leiding over OKay op een moment dat Colruyt Group het moeilijker heeft door de groeiende concurrentie op de markt en door de grotere populariteit van buurtwinkels tijdens de pandemie. Met de winkels van OKay bouwt Colruyt zijn eigen buurtwinkelnetwerk, al zijn er volgens sommige analisten nog twijfels over het feit of die onderscheidend genoeg zijn tegenover de buurtformules van andere supermarkten. Er zijn vandaag 150 winkels van OKay in ons land: 139 klassieke OKay-winkels en 11 OKay Compact-winkels. Onlangs kwam daar in Gent de automatische winkel OKay Direct bij. In totaal werken bij OKay 2.500 mensen.