Delhaize kondigde vandaag wijzigingen aan in haar managementteam. Chloë Thoelen voegt de rol van CFO toe aan haar rol als Hoofd Strategie, na het vertrek van Hadewych Vermunt, terwijl andere van haar huidige rollen worden verdeeld tussen andere leden van het Directiecomité.

De huidige CFO van Delhaize, Hadewych Vermunt, zal de onderneming verlaten op het einde van haar mandaat in juni 2024. Haar vertrek zal niet gecompenseerd worden door de komst van een nieuw lid van de Raad van Bestuur, maar door een herverdeling van verantwoordelijkheden onder de leden. 

©

Delhaize

 

Chloë Thoelen is nu verantwoordelijk voor strategie, e-commerce en data & business development. Terwijl ze verantwoordelijk blijft voor de strategie, heeft ze de verantwoordelijkheid voor financiën toegevoegd en haar officiële titel veranderd in Chief Finance & Strategy Officer. Andere van haar huidige verantwoordelijkheden zijn overgenomen door andere leden van het Management Committee: Sébastien Cools, CIO Delhaize, neemt de verantwoordelijkheid voor e-commerce en datatech over. En Raffael Li Preti, momenteel SVP Retail Operations, neemt de verantwoordelijkheid over voor Real Estate & Expansion en Affiliates Partnership.

"Dankzij haar perfecte kennis van de Belgische markt heeft Chloë het ideale profiel om een extra dimensie toe te voegen aan het succesvolle affiliatemodel van Delhaize", zegt Xavier Piesvaux over deze herschikking van verantwoordelijkheden. "Door de verantwoordelijkheid voor de online operaties te combineren met de technologische expertise die hij in huis heeft, zal Sébastien een beslissende bijdrage leveren aan de aangekondigde ambitie om de leiderspositie van Delhaize op de thuisbezorgingsmarkt in België te versterken. (...) Raffael neemt logischerwijs het 360-gradenbeheer van ons affiliate netwerk over om van Delhaize de beste partner op de markt te blijven maken om op de meest effectieve en duurzame manier de rentabiliteit van de meer dan 800 winkels die het netwerk in België en Luxemburg vormen, te ontwikkelen."

Vanaf 22 april 2024 zal de Raad van Bestuur als volgt zijn samengesteld:

Xavier Piesvaux - CEO Delhaize

Illya Van den Borre - SVP Human Resources & Corporate Affairs

Alexandros Boussis - SVP Handel & Marketing

Johan Ideler - SVP Logistiek & Toevoerketen

Fatma Keskin - VP Legal, Quality & Compliance

Chloë Thoelen, Chief Finance & Strategy Officer.

Sébastien Cools, CIO en Hoofd E-commerce en Datatech.

Raffael Li Preti, SVP Sales Operations.

"Ik kijk ernaar uit om samen met dit managementcomité onze strategie verder te implementeren, waarbij de ervaring van onze medewerkers en klanten centraal staat. Deze wijzigingen in onze organisatie bieden bijkomende hefbomen om van Delhaize een belangrijke speler te blijven maken in de retailmarkt in België en Luxemburg," besluit Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize.