Winkelketen Casa gaat zijn logistieke centrum in Itegem sluiten. Daarbij gaan mogelijk 50 banen verloren.

Interieurwinkelketen Casa heeft op een bijzondere ondernemingsraad de intentie aangekondigd om zijn distributiecentrum in Itegem, bij Heist-op-den-Berg, te sluiten. De directie wil de logistieke activiteiten verhuizen naar een nieuw magazijn in Olen. Dat nieuwe DC, dat momenteel gebouwd wordt, zal deels geautomatiseerd zijn en in april operationeel zijn.  

Het distributiecentrum in Olen zal uitgebaat worden door Domus Logistics, een dochteronderneming van de Casa Holding. De meeste van de 123 medewerkers in Itegem zullen mee verhuizen naar Olen, maar de banen van 47 arbeiders en drie bedienden zijn bedreigd. 

 

Nieuw strategisch plan

Het collectief ontslag maakt deel uit van het nieuwe masterplan “Casa 20.20”. Daarmee wil de retailer een antwoord bieden op “een veranderend concurrentielandschap, bijhorende toename van digitalisering en de alsmaar sneller evoluerende tendensen op de markt"

De keten verwijst hiermee naar e-commerce, waarin Casa (nog) niet actief is, en de hevige concurrentie van prijsbrekers als Action. Mede daardoor staat de omzet van Casa onder druk: de winkelketen zag zijn omzetcijfers met 5% dalen in het voorbije jaar. Ook de bedrijfswinst kwam negatief uit, waardoor een herstructurering zich opdrong. 

De Belgische winkels en hun personeel zouden buiten schot blijven in de reorganisatie. De winkels zullen in het kader van het nieuwe plan wel geleidelijk aan vernieuwd worden.