Carrefour België verlaagt de kosten voor de voorbereiding en thuislevering. Dat maakte de retailer vandaag bekend. Vanaf nu worden alle bestellingen die via Carrefour Drive gedaan worden tot een derde verlaagd of zelfs gratis aangeboden. Zo ontpopt Carrefour zich tot de goedkoopste thuisleverancier van België.

Na de onthulling van zijn transformatieplan, maakte Carrefour België stapsgewijs initiatieven bekend die zijn omnichanel gamma zouden verbeteren. Eerst was het de beurt aan de self-checkout kassa’s en de digitalisering van zijn kortingsbonnen via zijn mobiele applicatie, en nu volgt ook de verlaging van de voorbereidings- en de leveringskosten. Zo dalen de kosten van alle Drive-bestellingen die op Carrefour.eu geplaatst worden en die door PostNL en Parcify geleverd worden met maar liefst 34%. Klanten betalen vanaf nu slechts 9,50 euro in plaats van 14,15 euro.

Elke bestelling boven 150 euro is gratis

Voor bestellingen die meer dan 150 euro bedragen, wordt de voorbereiding en levering zelfs helemaal gratis. Ter herinnering, thuislevering is gratis voor bestellingen van de Simply You Box. Als de klant het wenst, kan de maaltijdbox ook in de winkel worden opgehaald.

Gratis levering bij non-food vanaf 50 euro

Andere bestellingen zoals multimedia, huishoudapparaten, baby, speelgoed, cultuur & vrije tijd, DIY & tuin of home worden gratis in de winkel en aan huis geleverd. Daarbij moet de bestelling minstens 50 euro bedragen.

“De goedkoopste van België”

Dankzij de verlaging van de kosten is Carrefour nu de goedkoopste thuisleverancier binnen de Belgische retail. “Met deze verschillende distributiekanalen biedt Carrefour elke klant de mogelijkheid om zijn boodschappen (food of non-food) te doen wanneer en hoe hij dat wil, geleverd op het moment dat hem het beste past, voor de laagste prijs in België of gratis”, vertelt de retailer.

Ter vergelijking, de leveringskosten bij Delhaize lopen op tot 9,95 euro, of 5,45 euro als het product van de week wordt toegevoegd aan het winkelmandje. Wink (louis delhaize) kiest voor hetzelfde bedrag (9,95 euro). Dankzij Bringr (bpost), die via Wink levert, hoeven klanten slechts 7,95 euro per levering te betalen. Bij leveringen boven 150 euro (en tot 300 euro) dalen de leveringskosten bij Bringr tot 5,95 euro en bij Wink of Citydepot, die ook de Wink-service gebruikt, tot 7,95 euro. Colruyt biedt de levering dan weer gratis aan van zodra er specifieke producten gekocht worden. Anders is het standaard tarief 5,50 euro en moeten de klanten zich voor hun bestelling naar een afhaalpunt begeven (Collect & Go).