Carrefour start begin oktober met het aanbieden van maaltijdboxen. Het gaat om een test die in tien winkels gaat lopen, maar mogelijk uitgebreid zal worden. Daarmee gaat de retailer de concurrentie aan met spelers als HelloFresh en Smartmat.

 Carrefour start volgende maand met de online verkoop van maaltijdboxen, onder de naam “Simply You Box”. Simply You is het magazine vol recepten dat Carrefour maandelijks over 600.000 exemplaren verdeelt. Daarmee doet Carrefour hetzelfde als Albert Heijn in Nederland, dat ook maaltijdpakketten aanbiedt onder de naam van haar receptmagazine Allerhande. Carrefour zal de test organiseren in tien winkels: vijf Hypermarkten en vijf Market-supermarkten. 

9 recepten per week

De Simply You Box biedt voor elk wat wils. Carrefour stelt elke week negen nieuwe recepten voor, waarvan de klant er drie selecteert. Bij de samenstelling van die gerechten leggen de voedingsspecialisten van Carrefour de focus op verse en gezonde ingrediënten; bij voorkeur van Belgische oorsprong. 

"De Simply You Box staat synoniem voor een snelle en gemakkelijke maaltijd, naast de verse en gezonde ingrediënten die men hiervoor gebruikt," klinkt het. Aan de hand van herkenbare pictogrammen ziet de klant eenvoudig hoe lang de voorbereidings- en kooktijd is van de maaltijd en of hij het gerecht gemakkelijk kan bereiden. Voor Carrefour hoort elke maaltijd in max. 30min op tafel te staan, voorbereidingstijd inbegrepen. De recepten zijn uiteraard inbegrepen bij de box, maar zijn ook online in de vorm van video's te vinden. Handig voor wie bijvoorbeeld met de tablet in de keuken kookt.

Snel en eenvoudig bestellen

Zoals het bereiden van de maaltijden gemakkelijk moet kunnen, dient het bestellen van de  Simply You Box ook snel en eenvoudig te gebeuren. Hiervoor surft de klant naar de site van Simply You Box en kiest hij zijn gerechten die hij volgende week in zijn maaltijdbox wenst.  Bestellen kan tot woensdag 23u59 voor de Simply You Box van de week erop. Maar wie wilt kan ook zijn bestelling voor meerdere weken in 1 keer plaatsen.  

 De klant vindt in zijn Simply You Box uiteraard alle ingrediënten die hij voor zijn maaltijd nodig heeft, behalve de klassieke kruiden, bak- en andere algemene producten. Die extra ingrediënten staan bij de beschrijving van elk recept netjes beschreven. Mocht de klant die niet meer in huis hebben, kan hij die in enkele kliks extra bestellen.

 Wijnsuggesties 

Bij een heerlijke maaltijd past een lekker glaasje wijn. Sommelier van het jaar, Benoît Couderé, vervoegde enkele maanden geleden het wijnteam van Carrefour en suggereert bij elk gerecht een passende wijn. Naast de kruiden en olijfolie kan de klant dus ook de aanbevolen wijn in enkele kliks bijbestellen wanneer hij zijn Simply You Box samenstelt.

Afhalen in de winkel

Op 1 oktober start Carrefour met een test van de Simply You Box voor de klanten van tien winkels; vijf Hypermarkten Carrefour (Kuringen, Oudergem, Bierges en Bergen) en vijf Market (Brasschaat, Schilde, Etterbeek, Waterloo en Tervuren). Zij zullen de maaltijdboxen op maandag in de Drive of bij het online afhaalpunt van hun winkel kunnen halen (en betalen). Afhankelijk van hun bevindingen en suggesties zal Carrefour de Simply You Box daarna verder over het (ganse) land uitrollen.

 

In tegenstelling tot heel wat andere maaltijdboxen is de Simply You Box geen abonnement. Uitschrijven is dus niet nodig wanneer je een week zelden of nooit thuis bent. Maar wie wilt kan zijn Simply You Box in 1 keer voor meerdere weken samenstellen. De klant komt hem dan telkens op maandag in de Drive of online afhaalpunt van zijn winkel oppikken.

 Prijs

De prijs bedraagt 40 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen of €60 voor 3 maaltijden voor 4 personen. Als lanceringsaanbod biedt Carrefour de Simply You Box aan 30 euro voor 2 personen en 45 euro voor 4 personen aan.