Maaltijdbezorger Uber Eats gaat vanaf 6 april Carrefour-boodschappen aan huis leveren bij klanten in Frankrijk. Het project wordt getest bij een 15-tal winkels in Parijs, waarna het wordt uitgerold naar heel Frankrijk. Een samenwerking met België komt er niet.

In deze moeilijke coronatijden zijn er heel wat consumenten die supermarkten zo veel mogelijk proberen te vermijden en boodschappen aan huis laten leveren. Om aan die behoefte tegemoet te komen, hebben Uber Eats en Carrefour in Frankrijk de handen in elkaar geslagen. Concreet zal de bezorgdienst vanaf 6 april de Carrefour-boodschappen van klanten ook bij hen thuis leveren en dat binnen de 30 minuten. Zo schrijft Les Echos. Het gaat daarbij zowel om voeding, hygiëne maar evengoed schoonmaakproducten.

Klanten kunnen hun boodschappen simpelweg doorgeven via telefoon of via de Uber Eats app. Daarbij kiezen ze een Carrefour-winkel naar keuze, geven ze hun bestelling door en rekenen ze af. Voor elke bestelling rekent Uber Eats zo’n 3,50 euro aan.

Het project zal eerst getest worden in een 15-tal Carrefour-winkels in Parijs, waarna het zal worden uitgerold naar de rest van Frankrijk. Uber Eats en Carrefour benadrukken dat het de bedoeling is om samen nog andere acties uit te rollen en de samenwerking bovendien snel uit te breiden naar andere landen.  Al zit ons land, in tegenstelling tot de vele geruchten die circuleren, daar niet bij, zo bevestigt woordvoerder Marco Demerling aan Gondola. “In ons land beschikt Carrefour België al over ShipTo, de fietsbezorgdienst die actief is in Brussel, Waterloo, Antwerpen en Gent. Via de app plaatst de klant zijn bestelling die dan klaargemaakt wordt door de 'shippers' in een van de deelnemende winkels. Daarna worden de boodschappen thuis geleverd met een elektrische bakfiets.” Een samenwerking met Uber Eets is volgens hem dan ook overbodig.