Carrefour België staat niet stil tijdens de laatste weken van 2016. Er worden acht nieuwe Express-buurtwinkels geopend. De eerste hiervan opende de deuren op woensdag 7 december in Merksem.

2016 was een vruchtbaar jaar voor Carrefour. Eerder dit jaar gingen al 16 nieuwe Express-winkels van start. Samen met deze volgende acht zullen er op 1 januari 2017 in totaal 284 Carrefour Express-winkels te vinden zijn in België. De volgende grote dag is woensdag 14 december. Die dag openen maar liefst drie nieuwe Express-winkels de deuren. 

De Carrefour Express die op 7 december de deuren opende, is gelegen in Merksem aan de Laaglandlaan 128/132. Net zoals in de andere Express-winkels worden hier snelle maaltijdoplossingen en andere producten voor dagelijks gebruik aangeboden.

Naast het basisassortiment voor de dagelijkse boodschappen biedt de buurtwinkel verschillende faciliteiten aan zoals een fruitpers, gebraden kip aan het spit en de verkoop van i-Tunes-, telefoon- en De Lijn-kaarten. De nieuwe winkel wordt uitgebaat door Yoeri Geubels, die reeds jarenlang aan de slag is bij Carrefour.