De aandeelhouders van Carrefour hebben er mee ingestemd om de leeftijdsgrens voor de CEO op te trekken van 65 naar 70 jaar. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor huidig CEO Georges Plassat (65) om nog vijf jaar langer aan te blijven.

Het mandaat van Plassat loopt in principe tot de lente van 2015, maar volgens de statuten van Carrefour mocht de CEO niet ouder zijn dan 65. Daar is nu verandering in gebracht. Een maatregel op maat van Plassat. Sinds zijn aantreden heeft Carrefour immers de weg naar de groei teruggevonden. Het afgelopen kwartaal bevestigde die positieve trend. Ook het loon van de CEO werd door de aandeelhouders goedgekeurd: 1,12 miljoen euro vast plus 1,54 miljoen euro variabel.

Verder kondigde Plassat aan dat er met Carmila een vastgoedgenootschap wordt opgericht, dat de 172 winkelcentra van de groep in Frankrijk, Italië en Spanje zal beheren. Zo wil Carrefour meer vat krijgen op de commerciële omgeving rond zijn hypermarkten.

Plassat verwelkomde op de vergadering ook de familie Moulin als nieuwe aandeelhouders in Carrefour. De Lafayette-familie kocht onlangs 6,1% van de retailer. “Ik denk dat het vertrouwen van deze familie in de groep een aanmoediging is voor ons”, zei Plassat. 

Carrefour moet volgens hem niet meegaan in de prijzenslag zoals in het verleden. “We weten dat de huidige omgeving de enseignes in een prijzenoorlog kan storten. Maar de concurrentie nheeft niet meer middelen dan ons om zo’n prijzenoorlog te financieren. Ze zullen zichzelf individueel kapot maken", zei hij. Hij herhaalde ook nog eens dat hij zich liever focust op every day low prices dan op promoties.