Carrefour Group neemt alle Roemeense activiteiten van Cora over. Dat maakte de groep zopas bekend. Deze overname zal helpen om de positie van Carrefour in Roemenië nog verder te versterken.

Louis Delhaize Group heeft beslist om al zijn Roemeense activiteiten van Cora te verkopen aan Carrefour. Het gaat in totaal om 10 Cora-hypermarkten - die zich op toplocaties bevinden - en 8 Cora-stadwinkels. Ook de 2.400 medewerkers zullen worden overgenomen. Het is niet de eerste keer dat Louis Delhaize Group activiteiten in Roemenië van de hand doet. Nochtans draait het Cora-park erg goed in Roemenië, omdat de hypermarktformule in Roemenië erg populair is. Klanten vinden er zowel food als non-food, wat erg praktisch voor onder meer jonge gezinnen die bij hypermarkten alles onder één dak vinden en zo dus tijd uitsparen. 

De nieuwe Cora-winkels, die zullen worden omgevormd tot Carrefour-formules, zijn complementair aan het bestaande winkelpark van Carrefour Roemenië. Dat bestaat uit 43 hypermarkten, 189 supermarkten, 143 buurtwinkels en 29 discountwinkels. Carrefour, dat al sinds 2001 aanwezig is in het land, versterkt dankzij deze overname zijn positie op de Roemeense markt. Hoeveel de groep betaalde voor de transactie is niet duidelijk. 

De overname moet wel nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. Verwacht wordt dat de verkoop zal afgerond worden tegen eind dit jaar.