Carrefour gaat in Frankrijk voortaan ook shop-in-shops openen van tweedehandsketen Cash Converters. Klanten kunnen er niet alleen circulaire producten kopen, maar ook verkopen. Carrefour hoopt dankzij deze samenwerking zijn betrokkenheid bij de circulaire economie te versterken. 

Na een eerdere samenwerking met onder meer Fnac Darty voor elektrospullen, gaat Carrefour op zijn thuismarkt Frankrijk nu ook tweedehandsspullen verkopen. Dat meldt de Franse nieuwssite Capital. Daarvoor slaat het de handen in elkaar met tweedehandsketen Cash Converters. Concreet wil Carrefour onder de naam ‘Carrefour Occasion’ (Carrefour tweedehands) shop-in-shops openen waar Carrefour-klanten de tweedehandsartikelen van Cash Converters kunnen kopen. Interessant weetje: consumenten zullen er ook zelf tweedehandsproducten kunnen verkopen. 

Met deze nieuwe shop-in-shops wil Carrefour vooral zijn betrokkenheid bij de circulaire economie versterken en beter inspelen op de behoeften van klanten. De eerste shop-in-shop zal trouwens geopend worden in de winkel van Ulis. Daarna zou nog een tweede winkel volgen met het oog op een grotere uitrol binnen de Carrefour hypermarkten. Die keuze past in het kader van het transformatieplan dat Carrefour heeft uitgewerkt voor zijn hypermarkten en waarbij de retailer probeert om door middel van nieuwe concepten of een diverser aanbod beter in te spelen op de evolutie van het consumptiepatroon.