Carrefour heeft een geautomatiseerde winkel in zijn Franse hoofdzetel in Massy geopend. Klanten hoeven producten voortaan niet meer te scannen en kunnen betalen via gezichtsherkenning. Al wordt de pilotwinkel voorlopig enkel getest door het personeel.

Carrefour heeft zijn eigen versie van de kassaloze Amazon Go-winkel geopend in zijn Franse hoofdzetel in Massy. Sensoren en camera’s volgen elke beweging van de consument nauwkeurig op de voet en merken op wanneer een klant een specifiek product uit de rekken neemt. Net als bij Amazon Go moet de shopper zijn producten niet meer scannen. Al moet hij wel nog even langs de kassa gaan, waar hij kan betalen via gezichtsherkenning.

Buiten de winkel van 48 m2 vinden klanten het ‘Flash’-icoontje, dat aangeeft dat het hier om een geautomatiseerde winkel gaat. Momenteel gaat het nog om een pilotwinkel die enkel door medewerkers van het bedrijf getest wordt.

Ter herinnering, in België zal Carrefour eind dit jaar ook een geautomatiseerde winkel openen in Brussel. Deze zal 24 uur op 24 geopend zijn.