Op dinsdag 12 december opent Carrefour België zijn kleinste winkel in België, van slechts 18m2. Het heeft een speciaal kenmerk dat het onderscheidt van conventionele winkels: het is een automatische winkel.

Carrefour heeft het over een volwaardige nieuwe formule, Carrefour BuyBye genaamd, die het tot nu toe aan de klanten aangeboden assortiment zal aanvullen en uitbreiden: Hyper, Market, Express en e-commerce. Carrefour BuyBye wil een praktische oplossing bieden voor alledaagse last-minute aankopen, en het concept zal worden aangeboden aan alle bestaande winkels, waardoor een natuurlijke uitbreiding van hun activiteiten ontstaat.

Deze stand-alone winkel bestaat voornamelijk uit koelkasten waar klanten hun lunch, snacks, koude dranken, fruit, enzovoort kunnen kopen. Carrefour BuyBye werkt 100% met behulp van kunstmatige intelligentie, een combinatie van productweging en computer vision detectie. Camera's die strategisch op elk schap zijn geplaatst zorgen voor dubbele controle, waardoor een maximale nauwkeurigheid van de facturering wordt gegarandeerd. De AI is getraind om elk product vanuit elke hoek te herkennen, waardoor een soepele, naadloze klantervaring wordt gegarandeerd. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met de start-up Reckon AI, die gespecialiseerd is in het ontwerpen van microwinkels uitgerust met kunstmatige intelligentie.

De allereerste BuyBye Carrefour bevindt zich in Zaventem (Da Vincilaan), op een steenworp van het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf. De winkel is open van maandag tot vrijdag van 7 tot 22 uur en vanaf januari 7 dagen per week. Hou Gondola binnenkort zeker in de gaten voor een meer gedetailleerd verslag.