Na een eerdere samenwerking in Frankrijk, kunnen Belgen voortaan ook hun Carrefour-boodschappen doen via Uber Eats. Die zullen vanaf september binnen de 30 minuten aan huis geleverd worden in Luik en Brussel.

Sinds 6 april, midden in de lockdown, kunnen klanten uit de Franse regio Parijs hun Carrefour-boodschappen binnen de 30 minuten aan huis laten leveren dankzij de bezorgdienst Uber Eats. De test beperkte zich op dat moment nog tot 15 Carrefour-winkels, maar werd ondertussen al uitgebreid naar 300 winkels. “Op 20 juli was de mijlpaal van 330 beschikbare verkooppunten bereikt, waardoor 91 stedelijke gebieden of 25% van de Franse bevolking konden worden bereikt”, benadrukt Carrefour, die erop wijst dat de Carrefour Market- en City-winkels al aanwezig zijn op de Uber Eats-app. De andere formats volgen binnenkort. Daarbij kunnen klanten gemiddeld uit 250 referenties kiezen, al is het de bedoeling om dat aantal op te trekken tot 500 tegen het begin van het schooljaar. 

Wegens het grote succes van de boodschappendienst hebben Uber Eats en Carrefour niet alleen besloten om een exclusiviteit aan te gaan voor de ontwikkeling van een boodschappenbezorgdienst in heel Frankrijk, als aanvulling van de Franse apps voor maaltijdbezorging, maar willen ze het concept ook verder uitrollen in andere landen. Eind 2019 was al een eerste overeenkomst getekend met Carrefour Taiwan, waar de service in 8 steden beschikbaar is, maar nu komt daar ook België bij. 

De service zal vanaf september beschikbaar zijn in Brussel en Luik. Daarbij kunnen klanten niet alleen boodschappen in 30 minuten aan huis laten leveren, maar ook maaltijdoplossingen. “Daardoor wordt het mogelijk om de toegang tot kant-en-klare maaltijden die thuis worden bezorgd te democratiseren, en dit dankzij een gevarieerd, gezond en gastronomisch aanbod tegen betaalbare prijzen die reeds in de fysieke winkels worden gehandhaafd”, verklaart Carrefour. 

Andere landen van de Carrefour Groep volgen in de komende maanden.