De modeketen C&A introduceert vanaf maart de duurzame ‘zak voor het leven’, die gemaakt is van 80% gerecycleerd PET-materiaal. Op die manier wil de modeketen komaf maken met de plastic wegwerpzakken in al haar winkels. Eens de duurzame zak versleten is, kan de tas simpelweg worden binnengebracht en omgeruild worden voor een nieuwe. 

Dat plastic wegwerpzakken uit den boze zijn, beseffen steeds meer winkels, zo ook C&A. Het Duitse modemerk heeft daarom besloten om de verkoop van plastic wegwerpzakken een halt toe te roepen in al haar 1.400 winkels verspreid over 18 Europese landen. Om klanten een alternatief te bieden, lanceert de modeketen vanaf maart haar duurzame 'zak voor het leven', gemaakt van 80% gerecycleerd PET-materiaal dat bestand is tegen talrijke winkeluitstapjes. Eens versleten, kan de tas naar elke C&A-winkel worden teruggebracht en gratis worden geruild voor een nieuwe.

"We willen onze klanten meer duurzame mogelijkheden bieden en de gewoonte om te hergebruiken en te recyclen stimuleren”, verduidelijkt Michael Reidick, Head of Sustainability van C&A voor Europa. “Net als bij onze kleding geldt ook hier dat hoe langer deze tassen worden gebruikt, hoe milieuvriendelijker ze worden. Deze stap zal de uitstoot van broeikasgassen en het plasticverbruik verder verminderen.”

C&A biedt haar klanten ook 100% gerecycleerde papieren zakken aan. Deze zijn gemaakt van ongebleekt bruin papier, waardoor water en energie bespaard worden die anders nodig zouden zijn voor het bleekproces. Daarnaast zijn er nog alternatieven voorhanden zoals katoenen zakken. 

De modeketen onderzoekt permanent het gebruik van plastic bijvoorbeeld binnen het transportproces en voor de productverpakkingen, met als doel het totale plasticgebruik te verminderen. "Het Geen plastic wegwerpzakken in onze Europese winkels meer gebruiken, is een belangrijke mijlpaal binnen het bredere engagement van C&A om de CO2-uitstoot te verminderen, duurzamere materialen te gebruiken en producten te ontwerpen met aandacht voor hun volgende gebruik", besluit Reidick.

#greenmonth

Gondola.be staat heel de maand februari in het teken van duurzaamheid. Geïnteresseerd in meer duurzaam nieuws?

Klik dan hier!
#greenmonth