Brico, de grootste DHZ-keten van België, biedt vanaf nu zonnepanelen aan. Naast kopen zorgt de unieke huurformule ervoor dat zonnepanelen nu voor iedereen toegankelijk zijn. Klanten kunnen online en in de winkel onmiddellijk een persoonlijke simulatie ontvangen op basis van hun verbruik en type woning. Brico gaat hiervoor in zee met de Belgische zonnepanelenspecialist Earth, onderdeel van de ENBRO groep. Zij voeren een technische analyse uit op de woning, plaatsen de zonnepanelen en zorgen in de huurformule voor het onderhoud en de verzekering.

Kopen én huren, een primeur

Brico Solar bestaat uit verschillende formules. Zo is het niet enkel mogelijk om zonnepanelen aan te kopen, ook huren is een optie wat een primeur is in België. Hiermee valt de financiële drempel van aankoop weg, wat de energietransitie voor iedereen bereikbaar maakt. Bovendien levert de huurformule onmiddellijk rendement op de energiefactuur.

“Over het nut van zonnepanelen voor gezinnen en het milieu moeten we niemand meer overtuigen. Iedereen meekrijgen in de transitie is dé uitdaging” zegt Wouter Nuytten, zaakvoerder van Earth. “Daarom biedt Brico Solar een totaalpakket aan van A tot Z, waarbij topkwaliteit én haalbaarheid hand in hand gaan. Het hele proces is ook zeer eenvoudig: via een app op de website bekomt men in enkele clicks een gepersonaliseerd aanbod."

De samenwerking tussen Brico en Earth werd vrij snel beklonken. "De eerste gesprekken zijn vorig jaar gestart. De markt van zonnepanelen groeit niet snel genoeg wegens de noodzaak aan pre-financiering. Wij zijn zeer fier om samen met Brico en BricoPlanit hier een oplossing voor te bieden", aldus Luc Demeyere, gedelegeerd bestuurder van de Enbro groep. 

Rudi Schautteet, HR Director Brico en BricoPlanit: "Als marktleider zijn wij altijd op zoek naar innovaties voor de DHZ-sector. De vraag naar zonnepanelen in onze winkels werd de laatste jaren steeds groter. Sommige zaken passen echter niet meteen in het model van de DHZ-zaak: zelfbediening. Wij zochten daarvoor een oplossing en vonden in Earth een betrouwbare partner die zonne-energie vanaf nu toegankelijk maakt voor alle consumenten. We geloven dan ook sterk in dit nieuwe project."

Kwalitatief aanbod

De producten die Brico aanbiedt, zijn van topkwaliteit en genieten naargelang het type (Go of Pro) van een vermogensgarantie van 30 of 25 jaar. Ook dat is vrij uniek.

Verbruik overzichtelijk in één app

Via de Gaele Monitoring App wordt het verbruik van de zonnepanelen volledig weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Het dashboard geeft de opbrengst en de toestand van de zonnepanelen persoonlijk en gedetailleerd weer. Het is via Brico Solar ook mogelijk om deel te nemen aan Gaele, het initiatief van Test Aankoop. Deze tool werkt onafhankelijk en zoekt naar de beste marktprijs voor gas en elektriciteit. Na onderzoek van het persoonlijk verbruik, stuurt Gaele op het juiste moment een voorstel voor wijziging van energieleverancier.

Gondola Homing and Non-food
Gondola Homing and Non-food

Luc Demeyere feliciteert Rudi Schautteet

©

Chris Van Wesemael