AH, de speeltijd is voorbijMet alle aankondigingen over de Vlaamse expansie van Albert Heijn, zouden we bijna vergeten dat broer en zus Marco en Nathalie Van Ende een tweede Albert Heijn onder hun hoede hebben genomen, en wat voor een! Waar hun eerst winkel in Brasschaat een zeer grondige AH make-over kreeg, is er in Stabroek van een make-over geen sprake. Deze keer heeft AH een gloednieuwe supermarkt uit de grond gestampt, eentje die ook volgens de maatstaven van Albert Voogd, EVP New Markets & Format Development Ahold Europe, bij de grotere supermarkten van Albert Heijn hoort. Zoals steeds laten de managers van AH nooit het achterste van tong zien, maar een Albert Heijn van 2000 m2 met 17000 referenties bevestigt nogmaals de ambities die AH voor Vlaanderen koestert. Of zoals Corne Mulders, General Manager Albert Heijn Belgie, bevestigt: "ook al zullen we een Vlaamse en geen Belgische retailer worden, met het aantal inwoners van Vlaanderen in het achterhoofd, denk ik dat Albert Heijn hier tot een mooie onderneming kan uitgroeien." En staat er dan niemand stil bij het feit dat dit avontuur ook kan mislukken? "Ach, daar ik sta ik geen seconde bij stil," lacht Albert Voogd, "ik heb er alle vertrouwen in. Wij zijn naar Vlaanderen gekomen om er te blijven."(update on 16:30)

Albert Heijn mikt niet op Wallonië, wel op Duitsland.Tien winkels in Vlaanderen (8 nieuwe + 2 reeds bestaande) en 250.000 klanten tegen eind 2012; dit is de roadmap voor Albert heijn in België, dat op de officiële inhuliding van hun 2e winkel in Stabroek aan Gondola wordt meegegeven. Er wordt eveneens door de verantwoordelijken van Albert Heijn bevestigd wat voor de lezers van Gondola een publiek geheim was: Albert heijn gaat zich hoofzakelijk concentreren op de regio rond Antwerpen en heeft dus geen ambities om zich in Wallonië of Brussel te ontwikkelen. Dit terwijl er duidelijk door het management wordt meegedeeld dat Albert Heijn zich in 2012 eveneens zal ontwikkelen in Duitsland, meer bepaald in Nordrhein - Westfalen.(Update on 13:30)

Albert Heijn opent 8 nieuwe winkels in België in 2012.Momenteel licht Albert Heijn zijn strategisch plan voor 2012 toe. De retailer zal 8 nieuwe winkels openen in verschillende Vlaamse provincies. Deze zouden zowel in eigen beheer als in franchise worden geopend. Albert Heijn heeft al 2 winkels in België. De eerstvolgende zal op het Hesseplein in Antwerpen worden geopend.(Gondola -27/11 om 12.30u. Deze info wordt geupdated).

Corne Mulders