Het Franse mediabedrijf Lagardère verkoopt zijn Belgische persdistributieactiveiten. Volgens onze collega's van De Tijd zou Bpost geïnteresseerd zijn in de overname van krantenwinkelketen Press Shop, de pakjesdienst Kariboo en de kranten-en tijdschriftenverdeler AMP. 

AMP levert kranten en tijdschriften aan krantenwinkels, supermarkten ziekenhuizen en tankstations. In totaal heeft AMP zo'n 6000 verkooppunten in België en verdeelt het meer dan 700.000 magazines en 550.000 kranten. Daarnaast is Lagardère ook eigenaar van krantenwinkels Press Shop en Relay en van pakjesdienst Kariboo, met in totaal zo'n 700 afhaalpunten. Bij een eventuele overname van de distributieactiviteiten zou Bpost de grootste speler worden op de krantendistributiemarkt en versterkt het zijn positie als pakjesverdeler naar concurrenten als DHL, DPD en UPS. 

Lagardère is al even op zoek naar een overnemer voor zijn persdistributieactiviteiten. Vorig jaar verkocht Lagardère zijn Zwitserse distributieactiviteiten en in oktober was Spanje aan de beurt. In België wil het bedrijf de verkoop nog eind dit jaar afronden. Wie de andere geïnteresseerden zijn is niet duidelijk.