Bpost is in Antwerpen gestart met City Logistics, een proefproject waarbij het postbedrijf voor rekening van derden goederen gaat bezorgen in het centrum en de haven van Antwerpen. Een beetje zoals een koerier dus.

Sinds 13 juni kunnen transporteurs die goederen voor het centrum en de haven van Antwerpen moeten leveren, hun vracht afzetten in een speciaal daarvoor uitgerust depot aan de rand van de stad. bpost zorgt vervolgens met zijn voertuigen nog dezelfde dag voor een gebundelde levering bij de eindbestemmelingen (winkeliers en bedrijven). Op die manier moeten de bedrijven niet met hun zware vrachtwagens het stadscentrum in.

Volgens bpost worden met deze dienst de stadstransporten tot het noodzakelijke beperkt. Het resultaat is minder verkeer, wat beter is voor de mobiliteit en het milieu in de stad.

Voor het postbedrijf is het natuurlijk ook een manier om de dalende postvolumes op te vangen. Als het pilootproject aanslaat in Antwerpen kan het ook in andere steden geïntroduceerd worden.