Bpost wil de komende drie tot vijf jaar 30 tot 45 nieuwe krantenwinkels van Press Shop en Relay openen. Dat heeft Marc Huybrechts, directeur Mail and Retail Solutions, dinsdag gezegd tijdens de jaarlijkse beleggersdag.

 

Bpost kreeg vorige week groen licht voor de overname van Lagardère Travel Retail, het moederbedrijf van Press Shop en Relay. Het postbedrijf verkrijgt daarmee een 220-tal krantenwinkels, maar het wil dat aantal nog opdrijven.

 

Marc Huybrechts, directeur Mail and Retail Solutions, zei tijdens investeerdersdag ‘Capital Markets Day’ dat er tot 45 nieuwe winkels zullen bijkomen in de komende jaren. Bovendien zal een groot aantal van de reeds bestaande vestigingen gerenoveerd worden.

 

Bpost kan door de overname van de krantenwinkelketens zijn netwerk van afhaalpunten uitbreiden en zo klanten een ruimer gamma aan diensten en leveringsmogelijkheden voor pakjes te bieden. De overname moet bpost “in staat stellen beter te concurreren op de Belgische pakjesmarkt”, zei CEO Koen Van Gerven eerder al.