Het Belgische postbedrijf bpost gaat opnieuw een poging ondernemen om zijn Nederlandse sectorgenoot PostNL over te nemen. Dat heeft bpost bevestigd.

Het nieuws over de plannen van bpost lekte uit toen de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad een voorbereidend document in handen kreeg. Daaruit blijkt dat het Belgische postbedrijf een nieuw bod aan het voorbereiden is op PostNL. Bpost zou daarbij een hogere prijs bieden en enkele toegevingen doen op het vlak van Nederlandse pensioenregels.

Bpost heeft ondertussen al gereageerd op het lek in de pers. “Bpost bevestigt dat het een mogelijke vriendelijke toenadering tot PostNL intern onderzoekt. bpost is verrast door en betreurt het onopzettelijk lek van een intern en vertrouwelijk werkdocument, dat geleid heeft tot berichtgeving in de media rond een mogelijke aangepast voorstel aan PostNL,” klinkt het.

Hoewel een overnamepoging van bpost in mei dit jaar nog mislukte, gelooft het bedrijf naar eigen zeggen nog altijd in de voordelen van een fusie. “Sinds het einde van de gesprekken eerder dit jaar in mei, heeft bpost intern de analyse verder gezet rond de opportuniteit, de timing en de inhoud van een mogelijke nieuwe toenadering tot PostNL. Bpost gelooft nog steeds sterk in de merites van een mogelijke combinatie met PostNL.”

Bpost benadrukt wel dat er nog geen nieuwe gesprekken gevoerd werden. “Deze interne gesprekken zijn nog niet in het stadium van besluitvorming en hebben niet geleid tot een voorstel voor bespreking door de Raad van Bestuur van bpost. Er werd dus geen beslissing genomen of een nieuwe toenadering tot PostNL zou geïnitieerd worden of over de inhoud van een aangepast voorstel. Sinds eind mei zijn er geen verdere gesprekken gevoerd met PostNL rond de structuur of de voorwaarden van een mogelijke combinatie.”

 

PostNL: “Onaangenaam verrast”

Overnameprooi PostNL reageert ondertussen erg koeltjes op de avances van bpost. “PostNL was onaangenaam verrast door de berichtgeving in de media gisteren dat bpost een mogelijk bod aan het voorbereiden zou zijn,” klinkt het in een persbericht. 

“We hebben vertrouwen in onze zelfstandige strategie. We hebben goede voortgang gemaakt in het implementeren van onze strategie en hebben de stabiliteit van PostNL in de afgelopen jaren versterkt.”